Zapékaná treska se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 22 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 104.3 mg
- Draslík 844.2 mg
- Vláknina 2676.6 mg
- Vitamín A 2676.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky opláchneme, pokrájíme na kostičky a dáme do zapékací mísy. Vymačkáme limetku a šťávou zalijeme rybí maso. Cibuli pokrájíme na kostičky a přidáme k rybě. Do mísy ještě prolisujeme česnek a vše důkladně promícháme.
-
2
Nakonec do mísy přidáme pokrájenou slaninu, nasekanou pažitku, majoránku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a vše zalijeme směsí protlaku a smetany. Již nemícháme, zakryjeme a dáme do trouby péct na jednu hodinu při teplotě 180°C.