Pikantní jablečné čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 301.2 mg
- Vláknina 9459.2 mg
- Vitamín A 9459.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme, odstraníme stopky, zbavíme jádřinců. Potom je spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky také nakrájíme na malé kousky, které na mlýnku na maso pomeleme. Semletá jablka a cibuli na mírném ohni uvaříme do rozvaření v hrnci s vodou. Přibližně 20 minut.
-
2
Do vařící se směsi přisypeme cukr, který stálým mícháním rozpustíme. Potom přidáme oloupaný a rozdrcený česnek, ještě povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme ocet. Směs povaříme za stálého míchání na hustou kaši. Vaříme asi 15 minut. Před dokončením vaření směs dochutíme grilovacím a kari kořením, sójovou omáčkou a solí.
-
3
Ještě horkou a hustou směs nalijeme do připravených skleniček, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.