Sterilizované houby v tuku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 536.9 mg
- Vláknina 7314 mg
- Vitamín A 7314 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky dobře očistíme, pod tekoucí vodou omyjeme a necháme okapat. Potom nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Cibuli a hříbky vložíme do pánve, podlijeme vodou a za stálého míchání dusíme až do vyvaření veškeré tekutiny. Dusíme přibližně 25-30 minut. Potom do pánve přidáme sádlo, vše osolíme, posypeme kmínem a stálým mícháním sádlo rozpustíme.
-
3
Houby a cibuli spolu se sádlem rozdělíme do připravených skleniček. Zavíčkujeme je, naskládáme do zavařovacího hrnce. Sterilizujeme při 80stupňové teplotě 25 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném místě.