Sterilizované houby v tuku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 200 g Sádlo syrové
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Houby čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 536.9 mg
  • Vláknina 7314 mg
  • Vitamín A 7314 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky dobře očistíme, pod tekoucí vodou omyjeme a necháme okapat. Potom nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Cibuli a hříbky vložíme do pánve, podlijeme vodou a za stálého míchání dusíme až do vyvaření veškeré tekutiny. Dusíme přibližně 25-30 minut. Potom do pánve přidáme sádlo, vše osolíme, posypeme kmínem a stálým mícháním sádlo rozpustíme.

  • 3

    Houby a cibuli spolu se sádlem rozdělíme do připravených skleniček. Zavíčkujeme je, naskládáme do zavařovacího hrnce. Sterilizujeme při 80stupňové teplotě 25 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném místě.

Komentáře k receptu