Grilovaná roštěná s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 25 g Cukr krupice
  • 200 g Olivy černé
  • 40 g Marmeláda pomerančová
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno červené
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 111.8 mg
  • Draslík 660.4 mg
  • Vláknina 4049.1 mg
  • Vitamín A 4049.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, odkrojíme tuk, maso potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáče a necháme pod fólií alespoň 3 hodiny odležet. Olivy nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. Rošt potřeme olejem.

  • 2

    Na přílohovou omáčku v rendlíku na másle zpěníme cibuli, přimícháme cukr a mícháme, až zkaramelizuje. K cukru přilijeme víno, citronovou šťávu a za stálého míchání na mírném plameni provaříme. Na závěr vmícháme pokrájené olivy a pomerančovou marmeládu. Směs osolíme, opepříme a za občasného míchání necháme vychladnout.

  • 3

    Plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme.

  • 4

    Roštěnky podáváme s přílohovou omáčkou.

Komentáře k receptu