Bramborové plátky pečené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 7 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1062.1 mg
- Vláknina 13000 mg
- Vitamín A 13000 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme.
-
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj plátky brambor, potřeme je olejem smíchaným s pivem a v troubě, kterou jsme si předehřáli na 200 stupňů, je upečeme doměkka. Během pečení plátky obracíme.
-
3
Upečené bramborové plátky osolíme, promícháme s nakrájenou pažitkou a podáváme.