Bramborové plátky pečené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1062.1 mg
  • Vláknina 13000 mg
  • Vitamín A 13000 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme.

  • 2

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj plátky brambor, potřeme je olejem smíchaným s pivem a v troubě, kterou jsme si předehřáli na 200 stupňů, je upečeme doměkka. Během pečení plátky obracíme.

  • 3

    Upečené bramborové plátky osolíme, promícháme s nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu