Špagety s mletým masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Maso mleté - mix
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 350 g Špagety
  • 40 g Ricotta
  • 100 ml Víno červené
  • 3500 ml Voda pitná
  • 100 ml Smetana na vaření
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2555 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 354.7 mg
  • Vláknina 3747.5 mg
  • Vitamín A 3747.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme mleté maso a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí na tuk, přilijeme rajčata i s nálevem, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, polovinu parmezánu, všechnu ricottu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Špagety upravíme na talíře, přelijeme masovou omáčkou, posypeme zbytkem parmezánu a bazalkou.

Komentáře k receptu