Špagety s mletým masem a rajčaty
Suroviny
- 100 g Cibule
- 100 g Sýr Parmezán
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 350 g Maso mleté - mix
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 350 g Špagety
- 40 g Ricotta
- 100 ml Víno červené
- 3500 ml Voda pitná
- 100 ml Smetana na vaření
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 842 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2555 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 354.7 mg
- Vláknina 3747.5 mg
- Vitamín A 3747.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme mleté maso a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí na tuk, přilijeme rajčata i s nálevem, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, polovinu parmezánu, všechnu ricottu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Špagety upravíme na talíře, přelijeme masovou omáčkou, posypeme zbytkem parmezánu a bazalkou.