Olomoucké tvarůžky smažené ve slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 400 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 5 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 116.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse z vajec, piva, mouky a soli připravíme hladké těstíčko.

  • 2

    Olomoucké tvarůžky obalíme plátky slaniny, potom je namočíme do pivního těstíčka a smažíme z obou stran dozlatova v pánvi na rozehřátém oleji.

  • 3

    Usmažené tvarůžky necháme okapat od oleje a teplé podáváme.

Komentáře k receptu