Fusilli se slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 400 g Pórek
  • 200 g Šunka dušená
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 20 ml Olej olivový
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 140 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Šalotka
  • 2 l Voda pitná
  • 1.8 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1207 kcal
  • Sacharidy 135 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1637 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 133 g
  • Cholesterol 180.5 mg
  • Draslík 1805.4 mg
  • Vláknina 12183.1 mg
  • Vitamín A 12183.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlené pórky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Šunku nakrájíme na nudličky, šalotku nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Do hrnce vlijeme víno, přidáme šalotku, slávky a pod poklicí prudce vaříme zhruba 5 minut. Poté necháme vychladnout a otevřené slávky vyloupeme. Vývar přecedíme přes husté sítko a odložíme.

  • 3

    V kastrolu smícháme smetanu se solí, pepřem, vmícháme pórek a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut.

  • 4

    V mezičase ve vroucí osolené vodě s olejem uvaříme těstoviny na skus. Uvařené slijeme a necháme okapat.

  • 5

    Ke svařené smetaně přidáme vyloupané slávky, přilijeme asi 120 ml vývaru, který jsme přecedili a povaříme 4 minuty.

  • 6

    V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme okapané těstoviny, šunku a za stálého míchání zahřejeme. K horkým těstovinám přidáme slávky ve smetaně, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu