Dušené medailonky ze svíčkové
Suroviny
- 700 g Hovězí svíčková
- 80 g Okurky nakládané
- 100 g Žampiony - sterilované
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Šalotka
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 2 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 16 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 104.5 mg
- Draslík 1084.5 mg
- Vláknina 1999.6 mg
- Vitamín A 1999.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sladkokyselé nakládané okurky pokrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Drobné nakladáné žampiony scedíme a přidáme k okurkám. Směs promícháme a dáme do chladničky.
-
2
Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme přes vlákno na medailonky. Plátky by měli být silné asi 7 mm. Očistíme a na drobno pokrájíme šalotky.
-
3
V hlubší pánvi si rozpálíme olej s máslem a maso restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Osolíme ho, posypeme pepřem a vyjmeme ho. Na omastek dáme šalotku a osmažíme ji dorůžova. Maso vrátíme do pánve, promícháme, ochutíme sladkou paprikou a chilli. Přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Když je voda z poloviny vyvařená, přimícháme smetanu a dusíme ještě 5 minut.
-
4
Na talíře poklademe porce masa, přelijeme smetanovou šťávou, doprostřed každé porce dáme 1-2 lžíce okurek se žampióny a servírujeme.