Kuřecí prsa Liberta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 80 g Arašídy
  • 6 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Glutasol
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 468.9 mg
  • Vláknina 6066.8 mg
  • Vitamín A 6066.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do misky, kam přidáme prolisovaný česnek, med, sůl a pepř. Nakonec ještě podle vlastní chutě přisypeme glutasol. Všechny suroviny v misce dobře promícháme.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso přibližně 10 minut. Potom přimícháme na tenké proužky nakrájené zelí. Maso a zelí podlijeme vodou a podusíme asi dalších 10 minut. Těsně před dokončením dušení do pánve přisypeme arašídy, které s ostatními surovinami jen prohřejeme a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Hotové jídlo rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a teplé servírujeme.

Komentáře k receptu