Zapečená svíčková s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Houby čerstvé
  • 100 g Čekanka
  • 30 g Rozmarýn čerstvý
  • 60 g Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 80.7 mg
  • Draslík 745.3 mg
  • Vláknina 5182.5 mg
  • Vitamín A 5182.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby nakrájíme na plátky, listy čekanky natrháme na menší kousky, svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, česnek prolisujeme, rozmarýn posekáme najemno. Rozmarýn nasypeme do oleje, přidáme česnek, rozmícháme a necháme chvíli uležet. Mezitím naklepeme plátky svíčkové hodně dotenka, osolíme a opepříme.

  • 2

    Maso rozprostřeme na žáruvzdorné talíře, osolíme, opepříme, potřeme ochuceným olejem a dáme do silně vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme zhruba 4 minuty a vyjmeme z trouby.

  • 3

    Plátky hub orestujeme na másle, smícháme s čekankou a poté houbami i s vypečenou šťávou a tukem překryjeme maso na talířích. Nakonec posypeme troškou strouhaného parmezánu.

  • 4

    Podáváme přímo na talířích, na kterých se maso zapékalo.

Komentáře k receptu