Chodské gloukačky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 13 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 16.5 mg
- Draslík 1155.3 mg
- Vláknina 18416.2 mg
- Vitamín A 18416.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme do mísy. Vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku, sůl a vymícháme hustější těsto.
-
2
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpálíme slaninu na lžíci sádla, přidáme cibuli a zpěníme ji. Potom přidáme kysané zelí, promícháme, dochutíme solí, cukrem, pepřem, promícháme a chvilku zelí smažíme. Poté přilijeme vodu a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.
-
3
Z bramborového těsta malou lžičkou vykrajujeme nočky, které vkládáme k vařenému zelí. Za častého promíchání společně vaříme asi 5 minut.
-
4
Gloukačky podáváme horké.