Kuře pečené na černém pivě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 0.4 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 807.7 mg
  • Vláknina 52.5 mg
  • Vitamín A 52.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, okmínujeme a osolíme.

  • 2

    Do olejem vymazané zapékací mísy nalijeme vodu, vložíme do ní kuře a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Když kuře začne zlátnout, podlijeme ho pivem. Během další doby pečení průběžně poléváme a pečeme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu