Táborská masová kapsa
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 80 g Slanina vepřová
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.54 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Kečup
- 0.83 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 199.3 mg
- Draslík 641.4 mg
- Vláknina 1229.8 mg
- Vitamín A 1229.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
-
2
V misce smícháme z vajec, piva a mouky těstíčko.
-
3
Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné strany hořčicí, posypeme nakrájenou slaninou a cibulí, přeložíme a proti rozevření zajistíme párátky. Masové kapsy obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji v pánvi ze všech stran doměkka, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat.
-
4
Maso na servírovacím talíři polijeme kečupem a podáváme.