Krkonošské škvarkové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 21 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 134.3 mg
- Draslík 299.7 mg
- Vláknina 4124.8 mg
- Vitamín A 4124.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Ještě teplé je oloupeme, rozšťoucháme a promícháme s ohřátými škvarky. Směs opepříme, osolíme, posypeme moukou, přikryjeme a necháme vychladnout.
-
2
Vychladlou směs důkladně smícháme s vajíčky a z těsta vytvarujeme malé placky.
-
3
V pánvi rozehřejeme sádlo a placky na něm postupně z obou stran upečeme.
-
4
Škvarkové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo i samostatně.