Valašská skopová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1353 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 27.9 mg
- Draslík 118.8 mg
- Vláknina 2648 mg
- Vitamín A 2648 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopový hřbet částečně odkostíme, zbavíme tuku a ve vlažné vodě jej omyjeme. Nasekáme kotlety, mírně je naklepeme, maso částečně uvolníme nožem od kosti, osolíme a opečeme po obou stranách na většině tuku.
-
2
Jablka opláchneme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na plátky, které osmažíme na troše zbylého tuku. Jablka vyjmeme a v tuku opečeme oloupané párky a slaninu nakrájené do hřebínků.
-
3
Při podávání kotlety zdobíme kolečky jablek, párkem a slaninou, kterou jsme z jedné strany obalili v mleté paprice. Podléváme vlastní šťávou.