Rajčatový nákyp se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 500 g Mozzarella
  • 10 krajíc Chléb toastový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 395.8 mg
  • Vláknina 7906.8 mg
  • Vitamín A 7906.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky, kam přidáme stejně nakrájený sýr. Přimícháme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli s česnekem. Zeleninu a sýr promícháme s většinou olivového oleje (tři lžíce oleje si necháme stranou).

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, na dno naskládáme krajíce toastového chleba, které pokapeme zbylým olejem. Na toastový chléb naskládáme smíchaná rajčata se sýrem, posypeme solí, pepřem, rozmarýnem a petrželovou natí. Pekáček s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25-30 minut.

  • 3

    Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme na porce. Porce poklademe na jednotlivé talíře a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu