Severočeská houbová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2.41 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1233 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 11.5 mg
  • Draslík 499.6 mg
  • Vláknina 6707.8 mg
  • Vitamín A 6707.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pažitku omyjeme a okapanou nasekáme najemno. Chléb nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Houby očistíme, opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na plátky a v necháme vařit přibližně 15 minut v hrnci s vývarem. Pak do hrnce přimícháme utřený česnek, kmín, pepř a jemně nasekanou pažitku, vše ještě krátce povaříme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme necelou lžíci sádla a osmažíme na něm dozlatova kostičky chleba.

  • 4

    Zbylé sádlo rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme ho horkou polévkou, přisypeme do ní osmažený chléb a podáváme.

Komentáře k receptu