Staročeská pivní polévka s chlebem
Suroviny
- 30 g Chléb konzumní
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel kořen
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kg Hovězí maso přední
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 106 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 225.2 mg
- Draslík 921 mg
- Vláknina 7982.8 mg
- Vitamín A 7982.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme společně s masem doměkka v osolené vodě.
-
2
Chléb nakrájíme na větší kostky, zalijeme ho v misce pivem a necháme změknout.
-
3
Vývar přecedíme, do čistého přilijeme pivo s chlebem a necháme ho zcela rozvařit. Polévku dochutíme kmínem, vmícháme do ní rozšlehaná vajíčka, pak ji osolíme a nakonec zjemníme přimícháním smetany.