Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce
Suroviny
- 600 g Brambory
- 150 g Máslo čerstvé
- 800 g Mrkev kořen
- 600 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový květ
- 1.2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 919 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 530 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 163.5 mg
- Draslík 1058.4 mg
- Vláknina 19666.8 mg
- Vitamín A 19666.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky, syrové brambory očistíme kartáčkem, neloupeme.
-
2
Maso vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme plátky mrkve, muškátový květ, cukr a pod poklicí na mírném plameni dusíme za občasného míchání. Je-li třeba, podlijeme maso horkou vodou.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme maso.
-
4
K masu podáváme dobře očištěné a ve slupce uvařené brambory.