Dresink Harissa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 40 g Harissa pasta
  • 120 g Olej olivový extra panenský
  • 3 g Sůl
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 132.4 mg
  • Vláknina 1330 mg
  • Vitamín A 1330 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu posekáme najemno. Do skleněné misky dáme pastu Harissa, přidáme rajčatový protlak, rajčata, citronovou šťávu, olivový olej, podle chuti osolíme, důkladně promícháme a nakonec přimícháme čerstvou posekanou petrželku.

  • 2

    Dresink před podáváním necháme v chladu uležet. Tento dresink je velmi vhodný ke grilovaným masům.

Komentáře k receptu