Domácí chléb se špenátem a balkánským sýrem
Suroviny
- 115 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Sýr balkánský
- 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 7 g Droždí sušené
- 120 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 11 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 224.8 mg
- Vláknina 9121.6 mg
- Vitamín A 9121.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme špenát a odstavíme. Necháme 6 minut přikryté pokličkou.
-
2
Do domácí pekárny dáme olej, vlažnou vodu, rozšlehané vejce, sýr, sůl, cukr, nastrouhaný muškátový oříšek, mouku a droždí. Zapneme Základní program.
-
3
Před ukončením hnětení přisypeme nasekané ořechy, osmahnutou cibulku se špenátem a necháme pekárnu dál pracovat.
-
4
Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a poté hned podáváme.