Pečené brambory s fazolemi
Suroviny
- 600 g Brambory
- 50 g Sýr Čedar
- 500 g Hovězí maso mleté
- 400 g Fazole
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 194 g
- Sodík 685 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 104.5 mg
- Draslík 1230.2 mg
- Vláknina 14452 mg
- Vitamín A 14452 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a vmícháme je do mletého masa. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Pánev zalijeme vývarem, dochutíme worcesterskou omáčkou, solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme na mírném ohni 15 minut.
-
2
Mezitím si na plátky nakrájíme brambory, pět minut je povaříme v osolené vodě a uděláme z nich vrstvu v zapékací míse. Z masa vyjmeme bobkový list, vmícháme do něj fazole a ze směsi vytvoříme druhou vrstvu v zapékací míse. Takto několikrát maso a brambory proložíme.
-
3
Na závěr už jen vše posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 20 minut na 200 °C.