Rýže se zeleninou a oříšky
Suroviny
- 150 g Kapusta růžičková
- 200 g Mrkev kořen
- 75 g Ořechy burské pražené
- 200 g Pórek
- 250 g Rýže Basmati
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 131 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 250.3 mg
- Vláknina 12660.2 mg
- Vitamín A 12660.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Mezitím smícháme sezamový olej se sójovou omáčkou. Mrkev a pórek nakrájíme nadrobno, kapustu opláchneme a natrháme.
-
2
Ve woku rozpálíme slunečnicový olej a osmažíme na něm mrkev s pórkem. Jakmile je zelenina poloměkká, přidáme kapustu, chilli a prolisujeme do pánve česnek. Restujeme tři minuty a přilijeme sójovou omáčku s olejem. Zamícháme, přidáme nadrobno nasekané oříšky a dochutíme solí s pepřem.
-
3
Nakonec přidáme do pánve rýži, vše dobře zamícháme a podáváme.