Modrohlav s humrovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1134 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 602.7 mg
- Draslík 1313.9 mg
- Vláknina 4025 mg
- Vitamín A 4025 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení.
-
2
Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a sůl a zahříváme téměř k varu. Vmícháme bylinkové máslo, necháme mírně povařit a šleháme metlou, až začne vznikat pěna.
-
3
Rendlík odstavíme, všleháme žloutky, šlehačku a nakonec vmícháme najemno nakrájené humří maso.
-
4
Podáváme porci modrohlava na listu salátu, přelijeme humrovou pěnou,ozdobíme plátkem citronu.