Jackfruitové kuličky s indickou omáčkou
Suroviny
- 50 ml Jogurt bílý
- 50 ml Máslo čerstvé
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Voda pitná
- 50 ml Mouka cizrnová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 3 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 4 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Zázvor celý
- 10 ks Chilli paprička zelená
- 1 ks Paneer sýr
- 6 stroužek Česnek
- 1 kg Jackfruit
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 161 g
- Tuky 16 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 873.6 mg
- Vláknina 5737.6 mg
- Vitamín A 5737.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a očistíme česnek, cibuli a polovinu zázvoru. Vše důkladně rozmělníme, dokud nevznikne jemná pasta. Rajčata rozmixujeme. Zbylý zázvor, zelené chilli a lístky koriandru nasekáme a nastrouháme tvaroh.
-
2
Nakrájený jackfruit umístíme do hrnce a vaříme, dokud není měkký. Jackfruit rozmělníme, dokud z něj nevznikne jemná pasta. Směs zasypeme luštěninovou moukou, lžičkou garam masaly, přidáme špetku soli a vše důkladně promícháme.
-
3
Nastrouhaný panír řádně smícháme s nakrájeným koriandrem, chilli, zázvorem a solí a zpracujeme na bochánky. Tyto bochánky naplníme lžičkou jackfruitové směsi. Opět důkladně zpracujeme.
-
4
Pánev naplníme olejem a rozehřejeme. Bochánky v něm ponořené osmažíme.
-
5
Na másle osmahneme cibuli, pastu z česneku a zázvoru a bobkový list. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, jogurtem a poprášíme mletým kořením. Přidáme špetku soli. Směs smažíme, dokud nepustí tuk. Zalijeme vodou a necháme vařit.
-
6
Když je omáčka v bodu varu, ponoříme do ní osmahnuté bochánky a vaříme 5 minut. Následně vyjmeme na 4 talíře, ozdobíme koriandrem a šlehačkou. Ihned podáváme.