Zelené parmice
Suroviny
- 150 g Chléb toastový
- 800 g Parmice
- 20 ml Olej olivový
- 1 ks Citrony
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 16 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 159.3 mg
- Draslík 1105.8 mg
- Vláknina 8090.6 mg
- Vitamín A 8090.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Toastový chleba zbavíme kůrky a rozmixujeme s nadrobno nakrájenou petrželkou, bazalkou a oreganem. Vznikne nám bylinková strouhanka.
-
2
Rybí filety obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a bylinkové strouhance.
-
3
Rozpálíme větší množství oleje a ryby osmažíme z obou stran. Položíme na chvíli na papírovou utěrku a osolíme.
-
4
Rajče, okurku a cibulku nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, olejem, citronovou šťávou a nasekanou bazalkou.
-
5
Rybu rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.