Zelené parmice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Chléb toastový
  • 800 g Parmice
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 159.3 mg
  • Draslík 1105.8 mg
  • Vláknina 8090.6 mg
  • Vitamín A 8090.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastový chleba zbavíme kůrky a rozmixujeme s nadrobno nakrájenou petrželkou, bazalkou a oreganem. Vznikne nám bylinková strouhanka.

  • 2

    Rybí filety obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a bylinkové strouhance.

  • 3

    Rozpálíme větší množství oleje a ryby osmažíme z obou stran. Položíme na chvíli na papírovou utěrku a osolíme.

  • 4

    Rajče, okurku a cibulku nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, olejem, citronovou šťávou a nasekanou bazalkou.

  • 5

    Rybu rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.

Komentáře k receptu