Míchaná vejce s klobásou marquezi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 134.5 mg
- Vláknina 234.3 mg
- Vitamín A 234.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Francouzskou skopovou klobásu marguezi rozkrájíme na špalíčky 2 cm dlouhé a na rozpálené pánvičce je opečeme tak, aby kousky zůstaly šťavnaté.
-
2
Do misky rozklepneme vejce, dáme pozor, aby žloutky zůstaly vcelku. Osolíme je a opatrně zalijeme klobásky na pánvi. Ztlumíme plamen, přidáme nasekanou plochou petrželovou nať, čerstvě namletý pepř a za občasného míchání opečeme. Při míchání se snažíme, aby žloutky zůstaly co nejdéle celé, rozmícháme je až na poslední chvíli. Míchaná vajíčka tak budou šťavnatá a chutná.