Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Jogurt bílý
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.09 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 hrst Pažitka
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 551 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 2948.3 mg
  • Vláknina 40893.5 mg
  • Vitamín A 40893.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 630.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou kapustu, mrkev, brambory a uzené maso,dochutíme bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 35 minut.

  • 4

    Pažitku a kopr opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu