Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem
Suroviny
- 50 g Jogurt bílý
- 100 g Uzené maso vařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.09 kávová lžička Olej rostlinný
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kapusta hlávková
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 hrst Pažitka
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 551 g
- Sodík 1076 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 2948.3 mg
- Vláknina 40893.5 mg
- Vitamín A 40893.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 630.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.
-
3
V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou kapustu, mrkev, brambory a uzené maso,dochutíme bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 35 minut.
-
4
Pažitku a kopr opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.