Rychlá musaka
Suroviny
- 900 g Brambory
- 500 g Jehněčí maso
- 400 g Rajčata
- 100 g Sýr Eidam cihla 45%
- 200 ml Mléko polotučné
- 0.12 ml Olej olivový
- 100 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 27 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 1483.4 mg
- Vláknina 20069 mg
- Vitamín A 20069 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1196.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou necháme vařit na plátky nakrájené brambory. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
-
2
Lilek nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a 3 minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a skořici dle vlastní chuti. Vše zalijeme vývarem a vaříme 2 minuty. Vše přendáme do zapékací mísy a přidáme na kousky nakrájená rajčata s provensálským kořením. Vše dobře promícháme.
-
3
Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce, řádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
-
4
Do mísy přidáme uvařené brambory, obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Vše ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200°C.