Rychlá musaka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 500 g Jehněčí maso
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 0.12 ml Olej olivový
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 1483.4 mg
  • Vláknina 20069 mg
  • Vitamín A 20069 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1196.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou necháme vařit na plátky nakrájené brambory. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.

  • 2

    Lilek nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a 3 minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a skořici dle vlastní chuti. Vše zalijeme vývarem a vaříme 2 minuty. Vše přendáme do zapékací mísy a přidáme na kousky nakrájená rajčata s provensálským kořením. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce, řádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.

  • 4

    Do mísy přidáme uvařené brambory, obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Vše ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200°C.

Komentáře k receptu