Vařená kuřecí stehna se zeleninovým pyré
Suroviny
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Kuřecí stehna
- 2 ks Petržel kořen
- 2 hrst Pažitka
- 2 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Puding s vanilkovou příchutí paula
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 371 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 1468.2 mg
- Vláknina 24840 mg
- Vitamín A 24840 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 227.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petržel a pažitku omyjeme, necháme okapat, větší část nakrájíme na delší kousky, menší množství na posypání posekáme na jemno.
-
2
Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky.
-
3
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, můžeme je opepřit i osolit.
-
4
Do hrnce na dno dáme nakrájenou zeleninu, nasekanou petržel, pažitku, na ně položíme kuřecí stehna, přisypeme kuličky pepře, přidáme bobkový list a vše zalijeme vodou tak, aby stehna byla ponořená. Přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme 45 minut.
-
5
Vývar potom přecedíme do jiného hrnce a vložíme do něj kuřecí stehna.
-
6
Zeleninu i bylinky bez celého pepře a bobkového listu na jemno rozšleháme, dochutíme muškátovým oříškem, citrónovu šťávou, pepřem,a solí. Uvařená kuřecí stehna na servírovacích talířích obložíme zeleninovým pyré, posypeme jemně nasekanou petrželkou, pažitkou a podáváme.