Telecí závitky s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 12 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 683.8 mg
- Vláknina 439.8 mg
- Vitamín A 439.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Konzervovaného tuňáka slijeme, rozmixujeme, opepříme a osolíme.
-
2
Telecí kýtu nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme a osušíme. Pak je mírně naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme rozmixovaným tuňákem. Plátky zavineme a zajistíme je proti rozvinutí párátky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm osmažíme ze všech stran. Potom přilijeme bílé víno, přidáme rajčatovou šťávu, promícháme a pod pokličkou za občasného míchání 20 minut dusíme. Omáčku pak podle chuti opepříme a osolíme.
-
4
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, uvařené slijeme přes síto a necháme je okapat.
-
5
Závitky podáváme s vařenými těstovinami, přelité omáčkou z pánve.