Telecí řízky plněné šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 4 plátek Šunka parmská
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 784.6 mg
  • Vláknina 118 mg
  • Vitamín A 118 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, lehce naklepeme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na dva položíme plátky šunky a posypeme je šalvějí, přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej se lžící másla, maso z každé strany smažíme 2 - 3 minuty, během smažení osolíme. Usmažené řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu.

  • 3

    Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme zbylé máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme řízky, krátce prohřejeme a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu