Dýňový salát s cuketou, cibulí a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Dýně
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Cuketa
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Pórek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 591.1 mg
  • Vláknina 5930.8 mg
  • Vitamín A 5930.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni a cuketu omyjeme a osušíme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a odstraníme vnitřní vlákna. Dýni nakrájíme na tenké plátky i s kůrou. Cuketu nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Cibuli a pórek očistíme, omyjeme a tence nakrájíme. Oloupaný česnek (2 stroužky) posekáme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a postupně restujeme plátky dýně a cukety spolu s česnekem. (Postupně přidáváme podle potřeby olej.) Orestované plátky osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem 4 barev. Vyjmeme je a rozložme na velkou mísu. Na zbylý omastek přidáme máslo, na něm orestujeme dorůžova cibuli s pórkem. Zeleninu vyjmeme z omastku, ozdobíme jí cuketu s dýní.

  • 3

    Omyjeme kopr s bazalkou a drobně je pokrájíme. Česnek utřeme.

  • 4

    Do misky dáme ocet, bylinky, česnek, sůl a pepř. Promíchaným dresingem přelijeme všechnu zeleninu, překryjeme ji potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu odležet.

Komentáře k receptu