Divoká kachna pečená na celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 250 g Celer bulvový
  • 80 g Jablka
  • 80 g Mrkev kořen
  • 150 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 1 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 80 g Petržel kořen
  • 1200 g Kachna divoká
  • 200 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1252 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 1167.3 mg
  • Vláknina 8091.3 mg
  • Vitamín A 8091.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, polovinu na kostičky, jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec, mrkev s petrželí nastrouháme nahrubo, celer nastrouháme zvlášť.

  • 2

    Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, vnitřek vyplníme jablkem, zašijeme, kachnu prošpikujeme klínky slaniny.

  • 3

    Do pekáčku nasypeme kostičky slaniny, rozškvaříme, přisypeme mrkev s petrželí a polovinou celeru, na zeleniový základ položíme kachnu, zasypeme zbytkem celeru, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a podlijeme vínem. Pekáček dáme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení podle potřeby podléváme vodou.

  • 4

    Upečenou kachnu naporcujeme, porce upravíme na talíře, doplníme zeleninou z pekáčku a vařeným bramborem.

Komentáře k receptu