Divoká kachna pečená na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1252 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 171 mg
- Draslík 1167.3 mg
- Vláknina 8091.3 mg
- Vitamín A 8091.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, polovinu na kostičky, jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec, mrkev s petrželí nastrouháme nahrubo, celer nastrouháme zvlášť.
-
2
Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, vnitřek vyplníme jablkem, zašijeme, kachnu prošpikujeme klínky slaniny.
-
3
Do pekáčku nasypeme kostičky slaniny, rozškvaříme, přisypeme mrkev s petrželí a polovinou celeru, na zeleniový základ položíme kachnu, zasypeme zbytkem celeru, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a podlijeme vínem. Pekáček dáme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení podle potřeby podléváme vodou.
-
4
Upečenou kachnu naporcujeme, porce upravíme na talíře, doplníme zeleninou z pekáčku a vařeným bramborem.