Tresčí salát s mandlovým dresinkem
Suroviny
- 30 g Mandle
- 300 g Treska aljašská
- 50 ml Olej olivový
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 57.9 mg
- Draslík 807 mg
- Vláknina 8279.5 mg
- Vitamín A 8279.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.5 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm rybu 5 minut smažíme, pak ji opepříme.
-
2
Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
-
3
Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a najemno nasekáme.
-
4
V misce smícháme metlou olej s mletými mandlemi, prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželkou, podle chuti přidáme citronovou šťávu, opepříme a osolíme.
-
5
Nakrájenou zeleninu smícháme ve velké míse s osmaženými kousky ryby, podle chuti přidáme ocet, pepř a sůl.
-
6
Salát rozprostřeme na talíře, přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme.