Tresčí salát s mandlovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 300 g Treska aljašská
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 807 mg
  • Vláknina 8279.5 mg
  • Vitamín A 8279.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.5 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm rybu 5 minut smažíme, pak ji opepříme.

  • 2

    Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a najemno nasekáme.

  • 4

    V misce smícháme metlou olej s mletými mandlemi, prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželkou, podle chuti přidáme citronovou šťávu, opepříme a osolíme.

  • 5

    Nakrájenou zeleninu smícháme ve velké míse s osmaženými kousky ryby, podle chuti přidáme ocet, pepř a sůl.

  • 6

    Salát rozprostřeme na talíře, přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu