Kuře dušené se zeleninou a růžičkovou kapustou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 250 g Kapusta růžičková
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Kuře
- 4 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín mletý
- 0.25 l Voda pitná
- 0.25 l Vývar drůbeží
- 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.05 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1308 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 424 g
- Sodík 864 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 336 mg
- Draslík 1849.4 mg
- Vláknina 27392.8 mg
- Vitamín A 27392.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 216.8 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Merkev a petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Růžičkovou kapustu opláchneme vodou. Slaninu nakrájíme na kousky. Kuře omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 dílů a každý opepříme a osolíme.
-
2
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo, porce kuřete na něm prudce osmahneme ze všech stran a vyndáme do mísy. Do hrnce pak dáme smažit nakrájenou zeleninu se slaninou, okořeníme kmínem, pepřem a solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vrátíme zpět porce kuřete a pod pokličkou na mírném ohni 45 minut dusíme. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu nebo vývar.
-
3
Kuře podáváme společně se zeleninou, poléváme hustým vývarem a můžeme posypat nasekanou natí petrželky nebo pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb.