Kuře dušené se zeleninou a růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 250 g Kapusta růžičková
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Kuře
  • 4 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.05 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1308 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 424 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 336 mg
  • Draslík 1849.4 mg
  • Vláknina 27392.8 mg
  • Vitamín A 27392.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 216.8 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Merkev a petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Růžičkovou kapustu opláchneme vodou. Slaninu nakrájíme na kousky. Kuře omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 dílů a každý opepříme a osolíme.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo, porce kuřete na něm prudce osmahneme ze všech stran a vyndáme do mísy. Do hrnce pak dáme smažit nakrájenou zeleninu se slaninou, okořeníme kmínem, pepřem a solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vrátíme zpět porce kuřete a pod pokličkou na mírném ohni 45 minut dusíme. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu nebo vývar.

  • 3

    Kuře podáváme společně se zeleninou, poléváme hustým vývarem a můžeme posypat nasekanou natí petrželky nebo pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb.

Komentáře k receptu