Zapékaný květák s libečkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 8 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 176.7 mg
- Draslík 997.1 mg
- Vláknina 11440.7 mg
- Vitamín A 11440.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozdělíme na růžičky květák a povaříme.
-
2
Do vymazané mísy dáváme plátky brambor, osolíme, opepříme a posypeme libečkem.
-
3
Poté klademe povařený květák posypaný adžikou.
-
4
Vrstvíme a končíme brambory.
-
5
Vejce rozmícháme s nastrouhanými sýry a česnekem a zalijeme navrstvenou směs.
-
6
Dáme plátky rajčat a pečeme.