Pikantní hovězí guláš s pórkem
Suroviny
- 750 g Hovězí maso přední
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1231 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 116.3 mg
- Draslík 1082.9 mg
- Vláknina 4197.3 mg
- Vitamín A 4197.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Posypeme ji mletou pálivou paprikou a krátce smažíme, pak přidáme kostky masa, které prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
-
3
Když začne maso měknout, přidáme do pánve kolečka pórku, prolisovaný česnek a worcesterovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme dusit, až je maso zcela měkké. Nakonec posypeme moukou, chvíli smažíme, promícháme a necháme ještě chvíli vařit.