Vařený květák s houbami v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 1.28 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 0.5 hrst Houby sušené
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 1617.3 mg
  • Vláknina 20205.5 mg
  • Vitamín A 20205.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 241 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 320.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák necháme usušit, poté sušené květákové růžičky a houby necháme namáčet, květák scedíme a krátce ho povaříme ve vodě. V pánvi rozpálíme 1 lžičku másla, osmahneme na něm za stálého míchání mouku a postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a necháme krátce povařit do zhoustnutí. Přisypeme nastrouhaný sýr, osolíme a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.

  • 2

    Mezitím scedíme houby, na rozpáleném zbytku másla je orestujeme a přidáme do sýrové omáčky.

  • 3

    Květák rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu