Vařený květák s houbami v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 23 g
- Sodík 846 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 57.9 mg
- Draslík 1617.3 mg
- Vláknina 20205.5 mg
- Vitamín A 20205.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 241 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 320.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák necháme usušit, poté sušené květákové růžičky a houby necháme namáčet, květák scedíme a krátce ho povaříme ve vodě. V pánvi rozpálíme 1 lžičku másla, osmahneme na něm za stálého míchání mouku a postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a necháme krátce povařit do zhoustnutí. Přisypeme nastrouhaný sýr, osolíme a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
-
2
Mezitím scedíme houby, na rozpáleném zbytku másla je orestujeme a přidáme do sýrové omáčky.
-
3
Květák rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.