Vepřová kýta s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 922 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 935.5 mg
  • Vláknina 7031.1 mg
  • Vitamín A 7031.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na plátky, po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy najemno nasekáme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Plátky kýty orestujeme po obou stranách na oleji, přeložíme na talíř a držíme na teple.

  • 3

    Do pánve vsypeme cibuli, česnek, ořechy a osmažíme.

  • 4

    Řízky podáváme s ořechovou směsí, posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu