Brokolicový salát s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 369.4 mg
- Vláknina 7640 mg
- Vitamín A 7640 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme červenou cibuli nakrájenou na kolečka a za občasného promíchání opékáme 10 minut.
-
2
Zatím brokolici rozdělíme na malé růžičky, silné stonky oloupeme a křehký vnitřek nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme brokolici a povaříme 2 minuty. Slijeme a necháme okapat.
-
3
K opečené cibuli na pánvi přidáme vinný ocet, osolíme, opepříme a chvíli zahříváme. Vmícháme okapanou brokolici, nasekané kapary a zakapeme olejem.
-
4
Salát podáváme teplý, posypaný nasekanými mandlemi.