Čočka s jablky a párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Čočka jedlá
  • 300 g Jablka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Párky jemné
  • 120 g Slanina vepřová
  • 150 ml Víno červené
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1320 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 38.4 mg
  • Draslík 1660.1 mg
  • Vláknina 95233.1 mg
  • Vitamín A 95233.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Jablka osmažíme na másle, podlijeme vínem a udusíme. Čočku uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a octem. Párky zahřejeme ve vodě. Cibuli se slaninou osmažíme dozlatova.

  • 3

    Čočku přelijeme cibulí se slaninou a podáváme s horkými párky a udušenými jablky.

Komentáře k receptu