Čočka s jablky a párkem
Suroviny
- 600 g Čočka jedlá
- 300 g Jablka
- 60 g Máslo čerstvé
- 600 g Párky jemné
- 120 g Slanina vepřová
- 150 ml Víno červené
- 800 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1320 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 68 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 38.4 mg
- Draslík 1660.1 mg
- Vláknina 95233.1 mg
- Vitamín A 95233.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.
-
2
Jablka osmažíme na másle, podlijeme vínem a udusíme. Čočku uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a octem. Párky zahřejeme ve vodě. Cibuli se slaninou osmažíme dozlatova.
-
3
Čočku přelijeme cibulí se slaninou a podáváme s horkými párky a udušenými jablky.