Těstovinový salát s chřestem a ředkvičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 200 g Nudle špenátové
  • 100 g Prsa krůtí uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Ředkvička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 448.6 mg
  • Vláknina 11645.8 mg
  • Vitamín A 11645.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si větší hrnec, do kterého dáme vařit 3 litry osolené vody. Omyjeme chřest a dřevnaté konce odřežeme. Spodní části stonků oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2cm. Zbytek chřestu nakrájíme na stejně velké kousky. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 8 minut do částečného změknutí. Poté jej vyjmeme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat.

  • 2

    Do stále vroucí chřestové vody vložíme těstoviny a vaříme je dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme a necháme okapat a vychladnout.

  • 3

    Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka. Opláchneme pažitku, osušíme a nasekáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku a nakrájíme ji na tenká kolečka. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.

  • 4

    V misce smícháme ocet, smetanu a citronovou šťávu. Dresink dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme, přelijeme dresinkem, upravíme na misky a podáváme.

Komentáře k receptu