Těstovinový salát s chřestem a ředkvičkou
Suroviny
- 250 g Chřest bílý
- 200 g Nudle špenátové
- 100 g Prsa krůtí uzená
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Ředkvička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 5 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 448.6 mg
- Vláknina 11645.8 mg
- Vitamín A 11645.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si větší hrnec, do kterého dáme vařit 3 litry osolené vody. Omyjeme chřest a dřevnaté konce odřežeme. Spodní části stonků oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2cm. Zbytek chřestu nakrájíme na stejně velké kousky. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 8 minut do částečného změknutí. Poté jej vyjmeme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat.
-
2
Do stále vroucí chřestové vody vložíme těstoviny a vaříme je dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme a necháme okapat a vychladnout.
-
3
Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka. Opláchneme pažitku, osušíme a nasekáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku a nakrájíme ji na tenká kolečka. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.
-
4
V misce smícháme ocet, smetanu a citronovou šťávu. Dresink dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme, přelijeme dresinkem, upravíme na misky a podáváme.