Lívanečky z pohanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 14 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 91.1 mg
- Draslík 499.3 mg
- Vláknina 5791 mg
- Vitamín A 5791 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vlijeme mléko a přidáme k němu pohankovou mouku. Metlou rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vložíme do misky, přidáme k němu kypřicí prášek a trochu nastrouhané citronové kůry. Těsto odložíme stranou a necháme chvíli stát, aby zhoustlo. Připravíme lívanečník, do kterého vlijeme olej na smažení. Rozpálíme a na olej lijeme těsto, ze kterého tvoříme lívanečky. Smažíme po obou stranách.
-
2
S další částí nasekané citronové kůry smícháme listy rukoly a zakapeme šťávou vylisovanou z citronu. Listy rukoly promícháme s citronovou kůrou a šťávou. Rozmístíme listy na talíře a vložíme na ně lívanečky. Navrstvíme kozí sýr a ozdobíme vlašskými ořechy. Nakonec na každý lívanec vložíme lžíci medu.