Vepřové kotlety zapečené se žampiony
Suroviny
- 600 g Brambory
- 150 g Slanina vepřová
- 200 g Žampiony čerstvé
- 800 g Vepřové kotlety
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 800 ml Voda pitná
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 48 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 163.5 mg
- Draslík 1641.2 mg
- Vláknina 10383.1 mg
- Vitamín A 10383.1 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, slaninu nakrájíme na kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pažitku nasekáme nadrobno.
-
2
Kotlety po obou stranách prudce usmažíme na oleji, vyjmeme a ve výpeku osmažíme slaninu s cibulí a žampiony.
-
3
Osmažené kotlety narovnáme do pekáče, překryjeme plátky brambor a směsí žampionů s cibulí a posypeme pažitkou. Zalijeme výpekem, přilijeme vývar a v předehřáté troubě zapečeme.