Vepřové kotlety zapečené se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 150 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 800 ml Voda pitná
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 163.5 mg
  • Draslík 1641.2 mg
  • Vláknina 10383.1 mg
  • Vitamín A 10383.1 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, slaninu nakrájíme na kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pažitku nasekáme nadrobno.

  • 2

    Kotlety po obou stranách prudce usmažíme na oleji, vyjmeme a ve výpeku osmažíme slaninu s cibulí a žampiony.

  • 3

    Osmažené kotlety narovnáme do pekáče, překryjeme plátky brambor a směsí žampionů s cibulí a posypeme pažitkou. Zalijeme výpekem, přilijeme vývar a v předehřáté troubě zapečeme.

Komentáře k receptu