Pikantní jehněčí maso s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 34 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 204 mg
- Draslík 313.2 mg
- Vláknina 3959.5 mg
- Vitamín A 3959.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2379.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Omytá rajčata oloupeme a také jemně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmažíme nakrájenou cibuli s kurkumou, kardamonem, skořicí a hřebíčkem, po chvíli přidáme kousky masa a za občasného míchání 5 minut opékáme. Maso pak zalijeme vodou, přisypeme nakrájená rajčata a petrželovou nať, přikryjeme a dusíme, dokud maso není zcela měkké. Podle chuti opepříme a osolíme.
-
3
V době dušení masa uvaříme v dostatečném množství vody rýži. Když je měkká, slijeme ji přes síto a přidáme do pánve s masem. Vše důkladně promícháme.