Pikantní jehněčí maso s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dlouhozrnná
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 204 mg
  • Draslík 313.2 mg
  • Vláknina 3959.5 mg
  • Vitamín A 3959.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2379.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Omytá rajčata oloupeme a také jemně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmažíme nakrájenou cibuli s kurkumou, kardamonem, skořicí a hřebíčkem, po chvíli přidáme kousky masa a za občasného míchání 5 minut opékáme. Maso pak zalijeme vodou, přisypeme nakrájená rajčata a petrželovou nať, přikryjeme a dusíme, dokud maso není zcela měkké. Podle chuti opepříme a osolíme.

  • 3

    V době dušení masa uvaříme v dostatečném množství vody rýži. Když je měkká, slijeme ji přes síto a přidáme do pánve s masem. Vše důkladně promícháme.

Komentáře k receptu