Cuketové knedlíčky s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 20 g Krupice dětská
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1457 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 157.2 mg
  • Draslík 513.6 mg
  • Vláknina 8150 mg
  • Vitamín A 8150 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cuketu nastrouháme, dáme do mísy, osolíme částí soli a necháme 10 minut odstát, aby pustila šťávu. V jiné míse smícháme hrubou mouku, krupici, zbytek soli, přidáme cuketu, ze které jsme předtím vymačkali šťávu, vejce a vypracujeme těsto. V hrnci přivedeme k varu vodu, z těsta vypracujeme oválné knedlíčky a vhodíme je do vody. Vaříme na mírném ohni 4-5 minut, poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme na cedníku okapat. Zatím na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme trochu másla a na tuku opečeme cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova. Knedlíčky rozdělíme na talíře a podáváme přelité výpekem s cibulkou a slaninou.

Komentáře k receptu