Cuketové knedlíčky s cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1457 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 157.2 mg
- Draslík 513.6 mg
- Vláknina 8150 mg
- Vitamín A 8150 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cuketu nastrouháme, dáme do mísy, osolíme částí soli a necháme 10 minut odstát, aby pustila šťávu. V jiné míse smícháme hrubou mouku, krupici, zbytek soli, přidáme cuketu, ze které jsme předtím vymačkali šťávu, vejce a vypracujeme těsto. V hrnci přivedeme k varu vodu, z těsta vypracujeme oválné knedlíčky a vhodíme je do vody. Vaříme na mírném ohni 4-5 minut, poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme na cedníku okapat. Zatím na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme trochu másla a na tuku opečeme cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova. Knedlíčky rozdělíme na talíře a podáváme přelité výpekem s cibulkou a slaninou.