Nudle a la Chiang Mai s kuřecím masem
Suroviny
- 90 g Nudle rýžové
- 90 g Nudle rýžové
- 450 g Kuřecí stehna
- 600 ml Vývar drůbeží
- 250 ml Kokosová smetana
- 1 kávová lžička Kari pasta
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Limetka
- 1 hrst Koriandr celý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.31 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Magická pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1033 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 60 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 93.4 mg
- Draslík 501.4 mg
- Vláknina 5739 mg
- Vitamín A 5739 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do woku nebo větší pánve vlijeme kokosovou smetanu a zvolna přivedeme k varu. Za stálého míchání cca 8-10 minut povaříme, až se mléko začne srážet a na povrchu se objeví tenká olejová vrstva. Přidáme magickou pastu a kari pastu a cca 5 vteřin prohřejeme. Mezitím stále mícháme.
-
2
Vložíme na menší kousky nakrájené maso a důkladně obalíme ve směsi. Vmícháme sójovou omáčku, na kostičky nakrájené papriky bez semínek a 3-4 minuty orestujeme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit 10-15 minut, až maso změkne.
-
3
Mezitím připravíme zdobení. V hlubší pánvi rozpálíme olej na 190 °C a postupně do něj po částech vkládáme na půlky nalámané nudle. Osmahneme dokřupava, děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
-
4
Ve větším hrnci přivedem k varu vodu, nasypeme nudle a dle návodu uvaříme do změknutí. Scedíme, rozdělíme do vyhřátých misek a přelijeme připravenou kari omáčkou.
-
5
Dozdobíme nadrobno nakrájeným nakládaným česnekem, nasekanou natí koriandru, navrch naaranžujeme chomáček osmažených nudlí a ihned teplé podáváme. Ve zvláštní misce servírujeme plátky limetek k zakápnutí.