Pikantní vepřové se zeleninou
Suroviny
- 400 g Chléb konzumní
- 450 g Vepřová plec
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Celer řapíkatý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Karotka
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Libeček
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 29 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 79.9 mg
- Draslík 707.1 mg
- Vláknina 5085.3 mg
- Vitamín A 5085.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Omytou masitou červenou papriku a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli posekáme nadrobno, papriku nakrájíme na kostky. Očištěnou a omytou karotku s řapíkatým celerem nakrájíme na kolečka. Omyjeme petrželku s libečkem a drobně pokrájíme.
-
2
V kotlíku si rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme dozlatova.
-
3
Přidáme cibuli s česnekem a smažíme společně za stálého míchání do doby (asi 3-4 minuty), až cibule zesklovatí. Maso poté osolíme, opepříme, přidáme chilli, hovězí vývar a pomalu, přibližně 80 minut, maso dusíme pod pokličkou.
-
4
Když je maso téměř měkké, přidáme papriku, celer, mrkev, promícháme, ještě přidáme konzervovaná rajčata a krátce, přibližně 10-15 minut pomalu vaříme. Nakonec přimícháme petrželku a sůl podle chuti. Servírujeme s chlebem.